27.2.2016

Papanavaara news

Eipä oo kerenny pitkään aikaan päivitellä blogiakaan sen kummemmin.. Tässä jotain päivitystä siitä miten pupuilla menee! Lilon osuudesta tuleekin pitkä kun sillä noita kommelluksia riittää :D

Bianka & Vanttu
Pariskunta elelee omaa hassua yhteiselämäänsä ihan onnellisina tällä hetkellä. En vaan millään malta oottaa että lumi sulais, niin pääsisivät kirmaileen pihalle, varsinkin Vantulla tuntuu olevan välillä vähän liikaa patoutunutta energiaa. On niillä sisälläkin tilaa juosta ja erilaisia virikkeitä, mutta Vanttu tykkää käyttää sen energiansa Biankan kans kilpajuoksuun ja kaikkien puutavaroiden järsimiseen!Hande
Handen eläkepäiville on ilmentynyt taas pieniä vaivoja... Käytiin viime viikolla eläinlääkärissä tutkituttamassa pissanäyte ja niskan hilseilevä alue. Hilsealueesta ei löytynyt loisia eikä hiivaa, joten oletetaan sen johtuvan muusta, ehkä yhteydessä virtsavaivoihin. Pissausongelmat on taas tulleet takaisin, huomasin kun Handella alkoi tuleen pissoja ohi potan ja se viettää enemmän aikaa potalla istuen kuin yleensä. Virstanäytteen viljelystä löytyi jotain tulehdukseen viittaavaa. Saatiin siihen antibioottikuuri Ditrim Dubloa, toivotaan että se toimii :I
  Muuten Hande on tosi reipas ja liikkuvainen edelleen!


Lilo
Lilolle sattuu ja tapahtuu... Lilo on asunut meillä nyt 2 kuukautta, ja tähän mennessä kaikki tämä on jo sattunut:

- Lilo sai kerran avattua häkin yläkerran oven, ja hyppäsi sieltä alas lattialle, jossa Bianka ja Vanttu vapaana. Vantun kans vissiin taistelleet kun Lilolta löytyi silloin pieniä rupia.

- Lilo hyppäsi kerran yhden metallisen jakkaran päälle, jossa on istuinosassa koristeena reikäkuviota. Alas hypätessä Lilon yksi takajalan kynsi jäi kiinni tuommoiseen reikäkuvioon ja lähti kokonaan irti, autsauts... Kynsi on onneksi jo hyvin kasvamassa takaisin!

- Kerran huomattiin Lilon korvassa joku terävä kohta. Sitä tutkiskelkiin monta kertaa, ja ainoa epäilys oli että siitä oli joku piikki mennyt läpi ja jäänyt korvaan kiinni. Saattoi liittyä tuohon Vantun kanssa nahisteluun. Leikkasin piikin lyhyemmäksi, ja se sieltä ajan kanssa kasvoi itsestään pois.

- Lilolla on tapana työntää naamansa muiden häkkeihin, haistellakseen verkon läpi. Vanttuhan ei tuommosesta tykkää, vaan koittaa haukata tunkeilijaa. Verkko on niin tiheää että se on melkein mahdotonta, mutta kerranpa jäi Lilon huulet sen verran väliin että tuli pieni vekki huuleen..

- Yhtenä päivänä kun Lilo oli tulossa häkistään pois, se hyppäsi sen verran huonosti potasta suoraan rampille, että ilmeisesti etutassu jäi jotenkin häkin ja rampin välissä olevaan pieneen väliin. Kerkesin vain nähdä kun Lilo pyörähti kuperkeikalla pois häkistä ja juoksi samantien piiloon. Hetken ajan se aristi toista etutassua, mutta se ei onneksi ollut murtunut ja äkkiä tuo Liloltakin unohtui.

- Monen monta kertaa Lilo on todistetusti joko tipahtanut jostain tai tehnyt huonon hypyn jonnekin/jostakin ja kaatunut/tippunut sen seurauksena. Aina on onneksi jäänyt vaan säikähdykseksi, eikä mitään ole sattunut.. Viimeaikoina oon onneksi huomannut, että Lilosta on tullut jo vähän taitavampi loikkija ja kiipeilijä, eikä noita kömmähdyksiä satu niin usein. :D

- Ja viimeisimpänä suolitukos-episodi... Viime sunnuntaina sain iskältä aamulla puhelun että Lilo ei voi hyvin. Menin samantien paikalle, totesin suolitukokseksi ja aloitin parafiiniöljyn antamisen + hieronnan. Parin tunnin päästä se näytti jopa tepsivän, papanakin tuli, ja lähdin itse takaisin kämpille. Iltapäivällä iskältä tulee uusi viesti, Lilo on vieläkin kipeä. Jatkoin parafiiniöljyn antamista, pakkojuotin vettä ja hieroin taas mahaa. Ei mitään vaikutusta. Yritin myös pakkoliikuttamista, eli kaikki kotihoitokeinot kehissä. Lopulta jouduin myös pakkosyöttämään, kun moneen tuntiin ei ollut syönyt mitään. Annoin useamman kerran parafiinia ja vähän väliä hieroin mahaa. Kuulin kurinaa mahasta, mutta silti mitään ei tullut ulos. Lilolla oli aivan järkyttävä karvanlähtö alkanut niinä päivinä, joten luultavasti siellä oli karvan aiheuttama tukos. Illalla kello 11, kun ei vieläkään mitään muutosta, ajattelin että tästä tulee nyt kyllä eläinlääkärireissu. Siellä täytyy olla niin iso tukos ettei se kotikonstein lähde. Soitin päivystävälle eläinlääkärille, joka totesi ettei hänkään paljoa voi tehdä kanin eteen, ja että tuossa vaiheessa ennuste ei ole enään hyvä. Puhelua soittaessa Lilo oli mun sylissä samalla hierottavana, yhä apaattisena ja kipeänä. Kun lopetin puhelun, sain kamalan itkukohtauksen ja koitin koota itseäni jotta voin soittaa seuraavaksi Oulun eläinklinikalle. Samalla päästin Lilon taas takaisin lattialle. Silloin tapahtui se ihmeparantuminen. Iskäkin sattui tulemaan kanihuoneeseen, ja katottiin molemmat ihmeissään kun yhtäkkiä Lilon ilme kirkastui, se alkoi puhdistaa itseään ja lähti juoksentelemaan. Kohta se löysi lattialta ruokaa ja alkoi syömään! Siinä vaiheessa mun itkukohtaus muuttui ilonkyyneleiksi.. :D Jäin vielä seuraileen, ja jonkun ajan päästä tuli papanaakin. Melkeen koko päivän kestänyt suolitukospotilaan hoito osoittautuikin onnistuneeksi! Lähemmäs 10ml parafiiniöljyä se vaati, paljon mahanhierontatuokioita ja pakkosyöttämistä. Kyllä mää vannon parafiiniöljyn nimeen, aika monta suolitukosta sillä on hoidettu meillä, ja edelleenkään ne ei ole kertaakaan johtaneet eläinlääkärireissuun (paitsi nyt oli hilkulla). :D

Lilon takia on siis joutunut miettimään monta juttua uusiksi.. Esim.
- Tästä lähin muistan aina harjata huolellisesti Liloa karvanlähdön aikana!! Ja imuroin häkistä irtokarvat useammin.
- Metallisia reikätuoleja ei enään Lilon ulottuville...
- Kaikkien laatikoiden/tuolien/ikkunanlautojen/pöytien kanihuoneessa tulee olla turvallisia. Ikkunanlautaa vähän muokattiin, lipastojen, tuolien ja laatikoiden päälle on laitettu mattoja..
- Häkin rampin väliin ei saa jäädä rakoa. Sekin on nyt muutettu Lilon häkistä.
- Lilon häkin ovet pitää olla tiukasti kiinni silloin kun muut kanit on vapaana. Tähänkin iskä keksi lisäkiinnityksen.

Kaikesta näistä kommelluksista huolimatta, Lilosta on tullut päivä päivältä yhä rakkaampi. <3 :D Kunpa saisin pian tehtyä Lilollekin oman esittelysivunsa tänne blogiin..


2 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Onpa Lilolla hauska ja välillä ei niin hauskan kuuloinen tapahtuma sarja :D meilläkin oli kahdella kanilla muutaman viikon sisällä tuolitukos(karvanlähdön ansiosta), ja ei voi muutaku kiittää parafiini öljyä,että se on lähtenyt parantamaan kanin massun hieromisen ja pakkojuottamisen lisäksi :')

Anastasia kirjoitti...

Aivan ihana blogi! Oot osannu muokata ulkoasun tosi hyvin!

Käythän kurkkaamassa?
http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/

Lisää luettavaa: