25.8.2015

Kauniita unia Tamine, 19.1.2007 - 24.8.2015

Taas tuli se päivä jota pienesti mielessäni aina pelkään, ja nyt meiltä puuttuu iso ja tärkeä pala pupuhuoneesta..

Tamine lopetettiin maanantaina 24.8.2015.

Iskä ilmoitti iltapäivällä ettei Tamine pysynyt enään pystyssä. Säikähdin, mutta oletin että kyseessä olisi vain joku kohtaus joka menisi ohi. Menin kanihuoneeseen ja löysin Taminen lattialta kahden potan välistä. Nostin sen syliin, ja huomasin että sen oikea etutassu ei liikkunut, se vain roikkui. Tunsin luunkin törröttävän kyynärpään kohdalta.

Taminella oli ollut jo jonkinaikaa nivelvaivoja, jonka takia sen luut ja varsinkin nivelkohdat olivat varmasti haurastuneet. Se ei myös koskaan tahtonut pysyä liukkaalla lattialla jaloillaan. Epäilen että vapaana ollessaan sille on käynyt jokin vahinko, liukastuminen, huono hyppy, putoaminen tms., jonka takia etujalka oli mennyt poikki.

Tässä vaiheessa iskikin jo paniikki, ensimmäinen ajatus oli että se oli nyt tässä, ei kukaan eläinlääkäri ala enään leikkaamaan yli kahdeksanvuotiaan kanin jalkaa, eikä se nyt tietenkään enään olisi oikein Taminea kohtaankaan. Soitin päivystävälle eläinlääkärille, joka valitettavasti oli 30km päässä meiltä, joten jouduimme siskon kanssa ajamaan sinne asti. Tamine oli yllättävän tyynenä koko matkan, mutta se oli tosi väsynyt. Epäilin että se oli shokissa kivusta..

Paikanpäällä eläinlääkäri totesi sen pahaksi tilanteeksi, ja ymmärsin vielä paremmin ettei korjaaminen oikein olisi mahdollista.. Jäljellä oli enään viimeinen vaihtoehto, ja päätimme päästää Taminen kivuistaan :'(

Lopetustilanne oli tosi pelottava, enkä halua siitä hirveästi kirjoittaa.. Mutta voin sanoa että pienet traumat jäi, enkä tiedä miten pystyn ensi kerralla viemään kanin lopetettavaksi. Tamine päästi niin kummallista huutoa viimeisillään, että se kaikuu vieläkin korvissa. Odotin levollista poisnukkumista, mutta nyt se jäi kalvaamaan omaa mieltä, kun tuntui ettei Tamine saanut arvoistansa pois lähtöä.

Kaikesta huolimatta, Tamine on nyt kivuton ja sillä on parempi olla. Mun ikävä on loputon, varsinkin kun Tamine on meidän kaneista se, jonka kanssa on eniten kokenut kaikkea. Tami oli myös aina kanihuoneen "kingi" tai ennemminkin kuningatar, nyt on outoa että se vanhin ja viisain puuttuu.
Olit maailman kaunein ja upein kani, kiitos Tamine kaikesta <3

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osanottoja täältä Tampereen suunnalta!
Tiedän itsekin miten hirvittävää ja surullista on menettää se oma rakas.
Haleja ja jaksamisia sulle oikein paljon! ♥ ♥ ♥

Eve87 kirjoitti...

Otan osaa <3 Tamine oli kaunis kani.

Minullakin on edessä rakkaan 7v hermuherran lopetus. Hän lähtee pistoolilla parempaan paikkaan, minullakin on traumoja nimittäin eläinlääkärillä lopettamisesta :(

Voimia!

Jade (Jaana) kirjoitti...

Otan osaa.. :'( Kaunis kani se oli.

Leijonaharjasfani kirjoitti...

Otan osaa! <3 :(

Sara H kirjoitti...

Osantot! Tamine oli ihana ja jotenkin symppis pupu <3

Marika kirjoitti...

Voi Tamia - tuo ihana persoona!
Suuret osanottoni menetyksestä.
Sai se onneksi elää varsin pitkän ja hyvän elämän.

Pupu kirjoitti...

Hurjasti jaksamista.. ♡

Lisää luettavaa: