19.4.2015

Kuulumisia ja näyttelyn mainostusta

Alkuun mainostusta:
Tervetuloa kanien ja jyrsijöiden pet-näyttelyyn Ylivieskaan 2.5.2015!!
Kanien pet-luokan järjestää Suomen Lemmikkikanit ry. Täältä voit ilmoittaa oman kanisi!
Näyttely on jo kahden viikon päästä, kannattaa ilmoittautua etukäteen :) Myös jälki-ilmoittautuminen on mahdollista! Näyttelyssä myös viralliset luokat kääpiöhamstereille, syrkeille, rotille ja hiirille.


Itse olin eilen OSJH:n järjestämässä pet-näyttelyssä (jossa oli myös SKY:n ulkomuotoluokka). Olin pet-kanituomarina ja arvostelin urokset. Kyllä tuollaisina päivinä kanikuume kasvaa, kun mun pöydällä oli niin upeita kaniherroja <3 Monet puput oisin mielelläni laittanut taskuun. Tuomarin suosikki-palkinnon annoinkin ihanalle valkoiselle ranskanlupalle, joka ei olis mahtunut taskuun, mutta olisin silti halunnut raahata mukaani (ja mullahan on ollut jo tovin ajan jättipupukuume..). :D
Koen melko haastavaksi tuon kanien pet-arvostelun, varsinkin kun pupu pupun jälkeen on yhtä hienoja ja hyvin hoidettuja. Mutta lähes aina joukosta löytyy niitä huippukuntoisia ja superpuhtaita, reippaita pupuja. Pienistä merkeistä näkee/tuntee, että tällä kanilla on tilaa juosta, se saa elää puhtaissa oloissa ja sitä on pidetty hyvin :) Joskus harmittaa kun saa pöydälleen tällaisen kanin, mutta sillä on joko karvanlähtöä, kynnet unohtunut leikata tai muuta pientä, joka vähentää pisteitä.
Eilen kuitenkin löytyi yksi ihan huippu-uros, jolla oli pikkukohdista lähtien kaikki tiptop kunnossa, hän saikin sitten 95,5p ja PPK1-sijan ;) PPK-sijoille pääsi myös muita erittäin hyvin hoidettuja pupuja, joita myös löytyi toisen tuomarin pöydältä naaraskaneista! Oli mukava lauantai, vaikka kanimäärän takia menikin melko pitkäksi päivä... Itse arvostelin 28 kania, yhteensä taisi olla reilu 50.


Papanavaaran kuulumisia:

Handen kanssa käytiin ulkoilemassa toissapäivänä :) Oli ihana ilma ja kaikkea, Hande vaikutti aluksi uteliaalta päästessään ulos, kunnes naapuri alotti pensaidenleikkuu-talkoonsa. Jes... Hande on aina pelännyt kaikenlaisia ääniä, varsinkin lentokoneet, jotkut linnut ja kaikki pärisevä saa sen varuilleen. Naapurin ansiosta ulkoilu siis jäi lyhyeksi, mutta saipa Hande pitkästä aikaa nauttia hetken ulkoilmasta.


Seuraavassa kuvassa Meemelin ja Tamin namisteluhetki <3 Meemeli on ollut painonseurannassa oikeastaan koko alkuvuoden. Sillä talvella putosi paino melko huomattavasti, ja syliin nostaessakin tuntui aivan luulta ja nahkalta. Olen syöttänyt sille pitkän kuurin Axiluria ja pitänyt "lihotuskuurilla" (joka on vähän haastavaa kun samassa porukassa on kaks muuta jotka joutas olemaan laihiksella). Paino ei ole suuresti noussut, mutta käsissä tuntee kyllä muutoksen, nyt Meemelillä on taas lihasta ja tuntuu paljon jämerämmältä :) Ja muutenkin on paremmassa voinnissa! Ja kuten kuvasta näkyy niin viimeisin paino on 2268g, joka on melko vähän verrattuna siihen että Meemeli on "tuhdimpana" vuosia sitten painanut lähemmäs 3kg. Mutta tällähetkellä on kuitenkin sopusuhtaisessa kunnossa, ei ole liikalihava eikä liikalaiha ;)

Ei kommentteja:

Lisää luettavaa: