13.11.2014

VetCare Plus -pelletitEnsinnäkin meillä jätettiin muutama päivä sitten kaikki pelletit ja Rabbit Royalet pois kanien ruokavaliosta, joita meillä on aiemmin syöty. Nyt puput on saaneet aamuisin puolikkaan porkkanan pellettien tilalle. Tämä muutos oikeastaan sen takia, että haluaisin Handen kuntoon (sillä on niitä virtsatieongelmia), mutta myös sen takia että kanit söisi enemmän heinää. Heinän syönti on tosiaankin lisääntynyt muutosten myötä..!

Ja nyt sitten tilasin näitä Vetcare plus -pellettejä Kivuton -nettikaupasta. 1kg tätä ruokaa maksoi n. 14e! Huuh..
Tilasin tosiaan kaks erilaista pellettipakettia, joista toinen on suunnattu hoitamaan kanin virtsateitä (Urinary Tract Health Formula) ja toinen parantamaan ruuansulatusta (Digestive Health Formula). Näissä on molemmissa hyvin samanlaiset ravintosisällöt ym., mutta esim. ensimmäiseen on lisätty karpaloa ja c-vitamiinia.

Näissä on molemmissa melko pienet kalsiumpitoisuudet (Urinary Tractissa max 0,6%) ja suuri kuitupitoisuus (Digestivessä max 33%). Nää pelletit on myös erikoisen mallisia, ne on semmoisia pitkiä, kynän mittaisia ohuita pötkylöitä! Meillä kanit saa näitä nyt 1-2 pötköä päivässä.

En tiedä onko mua vaan huijattu maksamaan maltaita näistä pelleteistä hienoilla selostuksilla ja hienoilla paketeilla, vai voiko näistä olla oikeastikin jotain hyötyä. :D Mutta yrittänyttä ei laiteta...

Kuvan etualalla on myös nuo kaks purkkia Biobakia, sattuivat olemaan alennuksessa päiväyksen takia niin tilasin itselle "varastoon" niitä. Eli se on maitohappobakteereja sisältävää täydennysrehua lemmikeille (käy kaneille ja jyrsijöille). Erittäin hyödyllistä jos joutuu joskus vielä antamaan antibioottia kaneille, tai kani menee muuten huonoon kuntoon tai ei syö hyvin. On myös hyvä mahan tasapainottaja meidän Taminelle, kun sillä välillä menee maha kuralle!

Onko kellään muulla kokemusta näistä Vetcare plus pelleteistä?

Ei kommentteja:

Lisää luettavaa: