21.10.2014

Vaivaisia ja hiiriä (muttei vaivaishiiriä)

Hellou,

kamalan pitkä tauko tuli blogin päivitykseen.. Syitä on ollut monia, pupulassa on ollut taas sairasta porukkaa ja mun koulujutut vie aikaa. Nyt luojankiitos on syysloma, ja luojankiitos meidän puput on taas "hoidossa". Eli ei vielä täysin kunnossa mutta parempaan päin ehkä. Melkoinen vanhainkoti meillä jo alkaa olla, kun kokoajan alkaa tulla kaikkia terveysongelmia heille... :I


En muista oonko kirjoittanut vielä Kasperin hammasongelmista. Ensimmäisen kerran me käytiin eläinlääkärissä elokuussa hoidattamassa Kasperin hampaita, kun sillä tuntui olevan hammaspiikit. Toisen kerran käytiin syyskuun alussa, kun ongelmat uusiutui. Ja kolmannen kerran käytiin tänään. Pahoittelen taas jos jonkun mielestä tää on eläinrääkkäystä ja turhaa hoitaa vanhan kanin hampaita, mutta kun haluan edes yrittää.
Kasperi oli koko syyskuun, ja lokakuun alun elämänsä kunnossa; se ei muuta tehnykkään kuin juoksi pitkin yläkertaa, jahtasi Biankaa ja kaivoi kaikkea mitä pystyi vaan kaivamaan. Siitä näki että sillä oli hurjan hauskaa, kun oli hetken niin ettei hampaat vaivannu.
Mutta tänä viikonloppuna se taas iski, Kasperi ei pystynyt syömään mitään vaikka halusikin. Soitin heti maanantaina Nivel -eläinklinikalle ja varasin ajan.
Tänään sitten mentiin vastaanotolle. Eläinlääkäri löysi Kasperin suusta yhden poskihampaan, joka heilui melko paljon. Päätettiin että se poistetaan, ja se lähtikin helposti irti. Toiselta puolen suuta taas löytyi hammaspiikkejä, jotka oli hangannut haavan kieleen..
Rauhotusta jouduttiin välissä lisäämään, joten Kasperin herääminen oli aika hidasta. Yllätyin kuitenkin, kun Kasperi alkoi jo syödä tänään illalla :) Nyt vaan pidetään peukut pystyssä että tästä alkais Kasperin paraneminen, ja hampaat pysyis paremmin kunnossa!!


Toinen vaivainen on Hande. Sillä on ollut pissavaikeuksia jonkun aikaa, ja oon sitä aiemmin yrittänyt muistaakseni Ditrim-antibiootilla hoitaa. Nyt sitten sain samalla eläinlääkärireissulla Handelle kunnon kuurin Xeden-antibioottia, jolla Meemelinkin virtsatietulehdus hoidettiin. Toivotaan että tepsii, ja jos ei tepsi niin siellä saattaa olla virtsakiviä..

Tamine taas on alkanut vanhuuttaan saada nivelvaivoja. Oon huomannut että  Taminesta on tullut pikkuhiljaa kömpelömpi ja "tönkömpi" liikkeissään. Nyt sitten tilasin Oxbowin Joint Supportia, josta joku oli kirjoittanut Puput.us foorumilla. Tamine ei hirveen mielellään syö noita, mutta on niistä aina jonkun verran syöty kun oon antanut. En osaa varmaksi sanoa, onko vaan kuvittelua, mutta tuntuu että Tamine olis alkanut nyt liikkumaan hieman enemmän kun aloitettiin syömään noita. :D

Meemeli ja Bianka on onneksi terveitä, toistaiseksi!!

Tamine, Hande ja Meemeli asuvat nyt kolmestaan. On ihana nähdä kun kaikki kolme pyörii lattialla ruoka-aikana, mutta rasittavaa kun kaikki kolme pyörii jaloissa siivotessa.. :D Meemeli vaikuttaa tyytyväiseltä kavereiden kanssa, ja Taminekin antaa nykyään sen olla rauhassa. Yleensä Meemeli kuitenkin haluaa omaa rauhaa, ja vetäytyy usein omaan häkkiin nukkumaan.

Kerronpa vielä, että meille tuli uusia perheenjäseniä viikonloppuna, kun kävin hakemassa kotiin kolme kesyhiirtä!

 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pupusia... <3 Sulla on kyllä ihanan väritteisiä kaneja! Kaikki on omalla tavallaan täydellisen värisiä. :) Mutta jotenkin Handen väri on sellainen josta mä tykkään tosi paljon! Itelläni madagaskar vaan, niin näitä muita värejä on niin mukava aina välillä nähdä.

Lisää luettavaa: