3.9.2014

Kolmen kopla ja Kasperin hampilääkäri


Hei taas!

Jäänyt koko kuukauden ajalta kirjoittamatta pupuhuoneen tapahtumia...

Tamine, Hande ja Meemeli asuvat nyt lopultakin yhdessä "kommuunissa"! Olin jo aikeissa jättää koko totuttamisen kesken, kun Tamine jahtasi kaiken aikaa Meemeliä. Tami ei anna Meemelin olla ollenkaan rauhassa.. Hande taas tulee hienosti Meemelin kanssa toimeen.
Nyt keksin oivan ratkaisun, jotta kenenkään ei tarvitse olla yksinään.
Siirsin Meemelin, Taminen ja Handen häkkeihin, jotka ovat vierekkäin (Meemeli toiseen ja Tami+Hande toiseen). Molemmissa häkeissä on siis ylä- ja alakerta. Taminesta on tullut vanha, eikä se enään pääse ramppia pitkin häkin yläkertaan (olen huomannut että sillä on niveljäykkyyttä..). Joka on tietenkin harmi, mutta tässä tapauksessa siitä oli jopa jotain hyötyä.. Hande ja Meemeli kuitenkin pääsevät ramppeja pitkin, ja viihtyvät hyvin häkin ylätasanteella.
Pari päivää sitten pyysin isää leikkaamaan reiän näitä kahta häkkiä erottavaan levyyn, mutta vain häkkien yläkertaan. Näin ollen Meemeli ja Hande voivat kulkea ylätasanteen kautta molempiin häkkeihin, ja voivat viettää aikaa yhdessä, mutta Tamine ei pääse häiritsemään poikia, koska ei pääse ramppia ylös.
Pelkäsin jopa sitä, että Tamine jää nyt yksinäiseksi, kun Hande viihtyy niin kovasti Meemelin kanssa. Onneksi Hande on herrasmies, ja näyttää viettävän aikaa molempien kanssa yhtä paljon.
Meemelikin kävi pari kertaa Taminen puolella, mutta on tainnut oppia ettei sinne kannata mennä. Tähän mennessä tämä systeemi on toiminut hyvin! Valitettavasti mulla ei ole vielä yhteisiä kuvia tästä poppoosta, mutta tässä jotain uusimpia muita kuvia..


Meemeli ja Hande on nykyään bestiksiä.. :)


Handen toinen paras kaveri on edelleen Tamine <3 :)


Nyt kelpaa taas mussuttaa!

Sitten toiseen asiaan: me käytiin TAAS eläinlääkärissä. Tällä kertaa Kasperi "pääsi" mukaan. Kasperilla on ollut jo pitkän aikaa lieviä oireita, jotka viittasi hammasongelmiin. Koska Kasperi on kuitenkin syönyt ja juonut suht hyvin, niin en ole hätäillyt asian kanssa, kun vuoden aikana on ollut näitä "pahempiakin" tapauksia muilla kaneilla.
Nyt kun oli muuten melko tervettä porukkaa pupulassa, ja pikkuisen rahaa säästössä, niin päätin lähtä tutkituttaan nuo Kasperin hampaat. Eniten mua kuitenkin pelotti Kasperin rauhoittaminen, kun sillä on jo vähän ikää, sekä hieman ahtaat hengitystiet.
Onneksi tämä meille uusi eläinlääkäri vaikutti asiantuntevalta, ja tiesi kaneista. Hänelle varaan ajan vastaisuudessakin jos tarvii..! Ja kaikki menikin hyvin; eläinlääkäri oli löytänyt Kasperin suusta hammaspiikkejä, hioi/leikkasi ne pois, ja Kasperi oli jo heräilemässä kun tulin hakemaan. Hammaspiikkejä oli kuulemma ollut paljon. Kasperi on nyt syönyt paremmin, mutta tuntuu että se vieläkin vähän varoo syömistä. Parempaan päin silti..!
Ei kommentteja:

Lisää luettavaa: