19.7.2014

Ajatukset muualle, operaatio T&H+M

Eilen oli eka päivä kun en itkenyt Jippua. Oon koittanut levitellä sen kuvia ympäriinsä, että tottusin niihin, niin ei tarvis pillahtaa itkuun joka kerta kun näkee kuvan siitä tai tulee muuten mieleen. Nyt Jippu on mm. kännykän taustakuvana, vaatekaapin ovessa ja peilin karmissa... Mutta vieläkään en pysty kirjoittaan tai käsitteleen asiaa enemmän, pitää antaa ajan kulua ja saada ajatukset muualle siksi aikaa.

Ja nyt sitten keksin hyvän "ajatukset pois Jipusta" menetelmän, ja lisäksi se toivottavasti helpottaa Meemelin oloa.

Päätin alkaa totuttaan Meemeliä kolmanneksi pyöräksi toiseen pupupariin. Pähkäilin kauan, onko parempi totuttaa Kasperiin ja Biankaan vai Tamineen ja Handeen. Totesin sitten että nuori Bianka ja ikuinen hormoonimies Kasperi on ehkä liian vauhikkaita kavereita rauhalliselle Meemelille. Mutta sitten pelkäsin kuitenkin Handeen yhdistämistä.. Hande kun on ollut nuorempana aivan kauhean agressiivinen muille uroksille. Vuosiin se ei juuri ole joutunut tekemisiin muiden urosten kanssa, ja on muuttunut luonteeltaan paljon rauhallisemmaksi.

Vietin pari iltaa taas selaten nettiä, ja etsin hyviä vinkkejä yhdistämiseen ("rabbit bonding" oli hyvä hakusana..). Lisäksi löysin paljon kanien yhdistämis videoita joista sain rohkeutta uskaltaa tuota yhdistelmää.

Eilen sitten päätin pistää töpinäksi, Meemelikin on ollut jotenkin kovin allapäin, ja halusin alkaa pian antaan sille uutta mietittävää.
Kannoin kaikki kolme kania alakertaan, ja puskin kaikki pieneen pesuhuoneeseen. Mulla oli pyyhkeitä ja suihkepullo varalta, että saan häirittyä pupuja jos tulee taistelua. Varauduin kamalaan tukkapöllyyn Handen ja Meemelin välillä..

No, kuvista (anteeksi laadukkaat kännykuvat) päätellen voi jo sanoa, että aika hyvin meni. Yllätyin todellakin Handen reaktiosta. Se meni ensimmäisenä Meemelin eteen, painoi päänsä maahan (tästä ei ole kuvaa, mutta löytyy videolta jonka joskus yritän saada nettiin). Sen ensimmäinen reaktio oli alistua. Ehkä se on oppinut sen Taminelta joka aina läksyttää sitä.

Seurasin hämmästyneenä tuota tapahtumaa. Kaikki kolme pyöri väkkyränä pesuhuoneessa ja Meemeli raukka yritti vaan puskea mun syliin kun peljätti kaikki (liukas kylmä lattia ja hui nuo pelottavat Tami ja Hande). Laitoin sitä mukaa lattialle enemmän pyyhkeitä, kun näin ettei kukaan rähissyt keskenään. Edes mitään näykkimistä ei tapahtunut.

Hetken päästä Hande kuitenkin yritti hitaasti Meemelin niskaan alistamaan mutta ruiskautin heti herraa suihkepullolla ja kielsin. Tämän tein pari kertaa, mutta sen jälkee Hande ei yrittänyt enään mitään. 

Lopulta päästin konkkaronkan pesuhoneesta "pukuhuoneeseen" joka on vähän isompi tila. Hande oli aivan tohkeissaan tuosta paikasta, siellä kun oli tilaa juosta ja matto latialla. Lisäksi nuo alakerran huoneet on huomattavasti viileämpiä kuin yläkerran kanihuone, joten kanit virkistyi kummasti.  Hande juoksenteli ympäriinsä, "umpump" vaan kuului ja pari kertaa se paukautti innoissaan lattiaa. Ajattelin että se innostuisi jo liikaa ja tekisi Meemelille jotain. No, Meemeli oli melkein yhtä tohkeissaan ja jätkät juoksi vierekkäin siellä ja tutkivat. Taminen tollero ei oikein ees tajunnut tilannetta, vaikka yrittikin pysyä poikien perässä. Mutta Taminekaan ei tehnyt elettäkään Meemeliä vastaan.

Yhtäkkiä tajusin etten nähnyt Meemeliä ja Handea missään. Ne oli menneet pesukoneen taakse pieneen nurkkaan, ja säikähdin koska kuvittelin siellä syntyvän tappelun heti, pieni suojainen paikka jonka molemmat haluais omia.
Kurkkasin äkkiä sinne suihkepullo kädessä, mutta huomasinkin että Hande teki siellä Meemelille silmäpesua. :D Ja kohta se oli toisinpäin. Melko rajut otteet pojilla oli silmäpesussa, mutta silti näki että se oli ihan kaverillista.
Koska kaikki meni näin hyvin, otin vielä ison riskin ja päästin kanit menemään yhdessä yläkertaan. Lopulta kun kaikki oli kanihuoneessa, Handekin oli vähän uhkaavampi Meemeliä kohtaan, mutta pidin ne erossa toisistaan. Tamine ja Meemeli ajautuivat samaan pahvilaatikkoon, jossa Tamine antoi omaan "läps-mur" (eli läpsii etutassuilla ja ärisee) tyyliinsä Meemelille sieltä lähdöt. Meemeli ei vaikuttanut kovin pelokkaalta, mutta avasin sille häkin oven ja päästin sen sinne. 

Siinä oli ensimmäinen totutus-sessio, joka meni mielestäni liiankin hyvin. :) Seuraava vaihe taitaa olla viedä tuo kopla yhdessä ulkohäkkiin. Mulla on nyt suuret odotukset, että tästä vielä tulee jotain..
Otin tosiaan videotakin, mutta taidan tehdä lopuksi sitten videokoosteen kaikista totuttamisista, jos tämä nyt onnistuu!


2 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Hauskan kuuloinen teksti. :)ihanat puput<3 toivottavasti myös jatkossa :D

Maiju kirjoitti...

Täähän kuulostaa hyvältä! Täällä on kaikki peukut ja varpaat pystyssä että kolmen kopla saadaan kasaan :)

Lisää luettavaa: