12.6.2014

Kesäkuulumisia

Jippu ja Meemeli
Mussulit ulkoilee <3 Kuvat on toukokuulta.
Kevät oli melko hössötystä ja stressiä.. Eikä vain mun koulunkäynnin takia, vaan samalla jouduin laittaan melkoisia summia eläinlääkärireissuihin ja löytämään aikaa pupupotilaiden hoitoon.

Mutta kun olen päättänyt nämä kaikki kanit ottaa, olen päättäny ne kaikki hoitaa.. Ehkä en ajatellut ihan loppuun silloin kuutisen vuotta sitten. En osannut ajatella sitä aikaa, kun kanit alkavat olla seniori-iässä, ja eri ongelmat ja vaivat lisääntyvät. Ja nyt alkaa olla se vaihe kun kaikki niistä ylittää jo sen kuuden vuoden rajan (paitsi Bianka-pikkunen..).

No, nyt on kuitenkin kesä, ja musta tuntuu että kivi on pudonnut sydämeltä kun hetken on taas rauhallista. :D Koulusta saa hetken lomailla, ja puputkin toistaiseksi kunnossa!

Aiemmin oon kertonut Jipun jutusta, ja siitä selvittiin. No, toukokuun puolella iski kuitenkin toinen ongelma. Yhtenä päivänä Handella oli leuka ja kaula aivan märkä, ja kuolaa oli pitkin tassujakin. Ja taas kerran jouduin varaamaan eläinlääkäriajan.. Ihan hirvitti kahtoa rahapussiin, kun edellinenkin suuri eläinlääkärilasku oli vielä osittian maksamatta (piti maksaa osamaksulla..).

Heti seuraavana päivänä päästiin lekurille. Sattui olemaan vielä ulkomaalainen eläinlääkäri, jolle sitten yritin kovasti selittää Handen vaivaa. :D "I think there is tooth... piikki?... he is drooling a lot... cheek is hot.." Onneksi kukaan muu ei ollu kuulemassa, ja eläinlääkäri puhui itekin vähän heikosti englantia/suomea. :D Ja jälkeenpäin naureskelin tuolle "cheek is hot", yritin siis selittää että Handen poski tuntui lämpimältä (ajattelin jos siellä on tulehdus) :D

Jippu

Eläinlääkäri nukutti Handen ja kurkki suuhun, muttei nähnyt mitään vikaa. Pelkäsin jo että tästä tuli turha reissu, tai mitään ei voitais tehdä. Eläinlääkäri päätti kuitenkin tutkia suun tarkemmin, ja minä lähdin pois siksi aikaa. Reilun puolen tunnin päästä soitettiin, että sieltä oli kuitenkin löytynyt hammaspiikki, ja kielestä haava. Kielen alla oli myös ollut jokin "läntti", ja kysyivät että otetaanko siitä näytepala. Rahaa palaa, mutta päätin että sama kai se on ottaa, niin ei jää epätietoisuutta.

Handen hammaslääkärireissu oli sitten ohi ja lähimme kotimatkalle, matkalla herra jo heräili boksissa ja yritti kovin pysyä pystyssä.. Handelle määrättiin vielä antibioottikuuri (Ditrim) mahdollisen tulehduksen varalle. Hammaslääkärin jälkeen ei enään ilmennytkään kuolausta, eikä mitään ongelmia tullut, Hande on nyt siis terve. :) Näytepalastakin soitettiin, ja kerrottiin sen olleen vain jotain tulehdusta, johon se antibioottikuuri on todennäköisesti tepsinyt, eli ei siinäkään enään mitään.

Se siitä sitten tällä kertaa. Pikkuongelmia tuntuu olevan jatkuvasti, mutta pakko koittaa pitää joku roti ettei tuu turhia eläinlääkärikäyntejä, opiskelijana kun on aika peeaa. Esim. Taminella tuntuu olevan ihan jatkuvasti ongelmia ulostamisessa, sillä jää pehmeitä läjiä kokoajan takapuoleen kiinni. Pesen sitä jatkuvasti, ja leikkelen pitkiä karvoja pois. Ollaan kokeiltu johtuuko se tuoreruoasta, hedelmistä vai mistä, mutta mikään ei näytä olevan syynä, vaan niitä pehmeitä papanoita ilmenee millon sattuu. Tai sitten ne on umppareita, Taminella kun se tasapaino joskus heittelee hieman, ettei se kenties pysty syömään niitä suoraan peräpäästä. Nyt kesällä saa olla tarkka, ettei sinne tuu mitään kärpäsen toukkia.
Lisäksi nyt Jipulla oli joku ihme ongelma hännän kanssa, mutta seurailen sitä.. Jos se on murtunut, pitää kai taas lähtä eläinlääkäriin. Voi jumpe, pitää varmaan ite ruveta jo kohta lääkäriksi..

Tämmösiä.. :D Mutta nyt laitan vihdoin uusia kuvia! Puput on nyt käyneet testaan ulkohäkin, ja nauttineet kesästä. Varsinkin Jippu nautti sydämensä kyllyydestä ulkoilusta <3 Tänä vuonna näyttää taas olevan hyttysiä sen verran, että ei tulla kovin usein ulkoileen tuossa ulkohäkissä. Tamista ja Handesta ei tullu otettua kuvia, mutta tässä muista!

Meemeli keskittyi poseeraamiseen ja takaisin sisälle lähtemiseen.. :D


Meemi vaan poseeraa..
Jippu mielissään ulkoilusta.. :)
Biankalla on kaks kertaa isompi silmä ku Kasperilla,
vaikka kropan kokoero meneekin toisinpäin. :D

Bianka haaveilee ruohosta aidan toisella puolella..

Vähän kuvaa ulkohäkistä..

Tämmösenkin näin..
Tää on näitä "once in a life time" kuvia,  ei oo kyllä
ikinä vielä ollu kameraa kädessä ku nään jäniksen! Ne on niin hienoja..


2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Tuntuu usein siltä, että eläinten sairastelut kulkee sellaisissa ryppäissä. Kun yksi sairastuu, niin sitten samaan syssyyn sairastuu toinenkin ja kolmas..

Meillä yhdellä koiralla oli sairastelua ja olen pelonsekaisin tuntein odotellut, että kenelle eläinperheestä seuraavaksi tulee jotain :P

Lotta Kangasniemi kirjoitti...

Onpa hauska yhtäkkiä löytää sun blogiin bongailee biancan kuvia kun yhtäkkiä tuli mieleen et vieläköhän papanavaara on olemassa! :D tsemppiä sinne sairastelujen keskelle!

Lisää luettavaa: