5.1.2014

Uusi pottakäytäntö: toimii!

Noni, heti uutena vuotena uudet kujeet käyttöön..
Mua on jo kauan pänniny purut, vaikka niitä on käytetty meillä iänpäivää kanien wc-laatikoissa. Kanihuoneessa on aina kamalan tunkkainen ja pölyinen ilma, suurimmaksi osaksi purujen syystä. Puruja kulkeutuu joka paikkaan, ja eihän ne edes ime kauhean hyvin. Joskus aikanaan kokeilin puupellettejä kaneille, mutta huomasin että kanit ei tykännyt niiden kovuudesta, joten jatkoin puruilla.

Näissä uusissa häkeissä kanit on vieläpä olleet aina jotenkin sottapyttyjä, ja pissaa/papanaa/purua on ollut jokapaikassa potan ympärilläkin. Yks päivä lueskelin ulkomaisia kanisivustoja (kuten tätä ), ja löysin hyviä vinkkejä potan kuivikkeista. Näiden perusteella kipitin kauppaan ja ostin säkillisen kissan puupellettiä (10L).

Laitoin pottiin pohjapeitteen puupellettejä, ja päälle levitin heinää. Ihan tavallista heinää, mitä kanit muutenkin syö. Epäilytti kyllä minkämoinen haju niistä lähtee, kun kanit pissaa heinän päälle...

Seuraavana päivänä, eli eilen, lähin taas katsoon pupuja, ja odotti suuri ylläri! Kanit ei ollu pissannu kertaakaan häkkiensä matoille! Yleensä jo päivän aikana ovat kerenneet sotkea häkit aivan totaalisesti. Oli niin siistin näköistä, kun purua ja pissaa ei ollu ympäriinsä häkeissä.. :) Papanaahan niillä tippuu tasaaseen tahtiin, mutta niitäkin paljon vähemmän lattialla kuin yleensä.

Tänään kävin taas, eikä vieläkään ollu pissoja matolla :') Pienistä asioista sitä on ilonen, mutta täähän helpottaa huomattavasti siivoamista. Lisäksi siellä ei ollu enään niin pölyinen ilmakaan!

Ainoa ongelma tulee tieteski kustannusten kanssa. Tuo puupellettisäkki jota ostin, maksoi 5,90e, ja se just riitti kaikkiin pottiin. Kun taas purupaali, joka kestää useamman viikon, maksaa vain hiukan enemmän. Pitää koittaa metsästää jostain halvempaa puupellettiä.

Ilmeisesti tuo heinäpeite potassa viehättää pupuja sen verran, että sinne on kiva pissailla.. :D

p.s. kuvat on tältä päivältä!
6 kommenttia:

Sara H kirjoitti...

Me ostetaan k-marketista hotti-puupellettiä, tarkoitettu oikeasti lämmitykseen mutta sopii hyvin kaneille ja on samanlaista kuin se kissan puupelletti. Hinta 20kg säkillä varmaan jotain 7€(?). Myös agrimarketista myydään isoja säkkejä, 16kg Vapo-puupellettiä maksaa myös ehkä jotain 7€. En oo siis varma noista hinnoista ja saattaa myös vaihdella eri paikoissa, mutta jotain tuonne päin on.

Manda kirjoitti...

Kiitos vinkistä, hyvä tietää! :)
Itekin ostin Vapon puupellettejä sillon vuosia sitten kun kokeilin, mutta niiden saatavuus oli huonoa tämmöisellä pienemmällä paikkakunnalla... Voisi kyllä nyt käydä kysyyn uudestaan, onko niitä K-rautakaupassa saatavilla!

Minna kirjoitti...

Mekin ostetaan se 20kg säkki hotti-puupellettiä k-raudasta ja maksaa sen vähän päälle 7euroo, samaa tavaraa kun vapo, mutta eri merkkistä! :) suosittelen!

puputus kirjoitti...

Täällä päin tuo 20kg säkki k-raudasta maksaa 8,90e :)

Manda kirjoitti...

Pitääpä pitää mielessä tuo "Hotti" puupelletti, ja kysyä sitä! Kiitos paljon teille :)

Puputtaja Paavo kirjoitti...

voitko käydä liittymässä mun blogiini :) www.pienivaaleanruskeakani.blogspot.fi


Ihana blogi!

Lisää luettavaa: