22.1.2014

Omituisten kanien kerho

Kaneilla löytyy aika paljon omituisia, hauskoja ja joskus erittäin ärsyttäviäkin tapoja ja tyylejä "viihdyttää" itseään ja omistajaansa... Tässä muutama mitä meillä tapahtuu usein:

Oven välissä hengailu
Meidän kaneilla on ääääärimmäisen ärsyttävä tapa tehdä tätä. Ja jokaikinen niistä osaa tämän. Aina kun avaan jonkin huoneen oven, tai edes menen lähelle jotain ovea, jaloissa on heti pari pupua odottamassa että se aukeaa. Tuo nyt on vielä normaalia.
Mutta sitten se hetki, kun ovi pitäisi sulkea. Kaneille tulee yhtäkkiä joku hirvee kamala päättämisen vaikeus! Aina kun alan sulkemaan jotain huoneen ovea, sinne pyyhältää joku kani väliin. Sitten ne pyörii siinä ja miettii, että mitä nyt tehään, kun ovi menee kiinni. Ei pääse sitte enään tuonne toiselle puolelle. Pitäis päättää. Mutta kun ei tiiä. 
Ja jos alan pikkuhiljaa sulkea ovea, kohta oven välistä alkaa näkyä jonkun nokka, hampaat ja viikset, ja siellä on joku joka yrittää vetää ovea toiseen suuntaan. 
Tuota jaamailua saattaa pupuilla kestää vaikka kuin monta minuuttia, joten joskus kiireessä se ärsyttää, jos ovi pitäis saada suljettua. 

Kasperin ilme kertoo kaiken
"Tein tempun, missä herkku?"
Meillä Kasperi harrastaa tätä. Kasperi on nimittäin melko vasta oppinut tekemään "pyörähdys" tempun ilman mitään käsimerkkejä. Mutta sitten Kasperi on myös hoksannut, että aina kun pyörähtää, saa herkun. Elikkä nykyään Kasperi ei myöskään tarvitse edes sanallista käskyä pyörähtääkseen, vaan se pyörähtelee aina silloin kun on ihminen paikalla, ja sillä tekee mieli herkkua. Muuten hyvä, mutta kun se on niin säälittävän näköinen pyörähdyksensä jälkeen, että sitä ei voi jättää ilman palkkiota...

Jalan alla
Yleinen kanien mielipide tuntuu olevan, että ihmiset on "tassun alla". Mutta hyyvin usein kanit tuntuu puolestaan olevan jalan alla. Meinaan varmaan joka kerta kompastua johonki niistä, kun ovat vapaana. Varsinkin siivotessa, kun ei aina muista katsoa mihin astelee. Ilmeisesti meidän kaneilla ei ainakaan ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa noissa tilanteissa....

Merkin voi laittaa myös
jonkun toisen pokaaliin...

Minun, minun, minun ja sinäki oot minun
Tää on varmaan tuttu näky muilleki kaninomistajille, kun puput hinkkaa leukaansa joka kulmaan. Joillekin kaneille vaan ei näytä riittävän, että merkkaa kaikki kaapit ja tuolinjalat, vaan pitää myös merkata leualla mm. kanikaverin pää, omistajan nenä ja vähän ilmaakin. Varpaita unohtamatta, mun varpaat on saaneet kyllä melko monta merkkiä. :D

Liian ahdas, täytyy purra reikä
Jos istun lattialla, ja nojaan seinään, on ihan varmaa että joku pupu on kohta lähettyvillä. Niiden on ihan, siis aivan pakko, päästä menemään siitä mun ja seinän välistä. Ei ole enään mitään muita reittejä kuin se. Siitä on päästävä. Ja tietenkään siitä nyt ei yleensä mahdu menemään tuommoinen pupun kokoinen pupu. Mutta pupuilla on siihen ratkaisu, nipistetään omistajaa vähän kyljestä niin kyllä se siitä väistää. :) 
Olen myös oppinut sen seikan, että täynnä olevaa jätesäkkiä ei tule laittaa seinän viereen. Siihen tulee valtava reikä sen jälkeen, ja kaikki likaiset pottamuhat lattialla. Pupujen nimittäin täytyy tehdä siihen reikä, sillä eivät mahdu sen ja seinän välistä.

Tippusko jotain?
Uusien housujen syndrooma
En ymmärrä vieläkään mistä tämä voi johtua, mutta ihan todistetusti totta. Aina, kun mulla on uudet housut jalassa, kanien täytyy maistaa niitä. Mutta sitten kun seuraavan kerran käytän niitä kanien läsnä, ei kukaan välitä mitään. Eikä mitään muita, vanhoja housuja kukaan maistele sillä tavalla. Joskus jos käy vieraita, saattaa puput koittaa "maistaa" niidenkin housuja, kun ne on niille "uudet".. 

Mikä tippu?
Meillä kanit näyttää olevan taitavia huomaamaan jos jotain tippuu lattialle. Tai jos edes kuuluu sellainen ääni, että jotain olisi voinut tippua lattialle. Puput alkaa hulluna pyöriä nokka kiinni lattiassa, ja etsiä. No, yleensä se kuitenkin on vaan joku papana joka pyörähti roskiksesta siivotessa. Mutta pitäähän pupun tarkistaa, että ei vaan ollu jotain herkkua, mitä tippui. On vaan huvittava katsoa vierestä ku tyypit alkaa pyöriä ympyrää tipahtaneen papanan takia..


Parhaita juttuja olis varmaan niiltä ajoilta, kun oon jakanut oman huoneen jonku kanin kanssa. Sillon niillä on kyllä ollu vaikka mitä huvittavia/ärsyttäviä tapoja.. :D Mm. se, että tietokonepöydältä piti aina käydä tarkistaan, oisko jääny jotain karkkia, ja se että jokaikinen kaukosäädin piti tuhota. 

Lukisin mielelläni myös muiden kanien omituisia tapoja, kommenttikenttään voi kirjoittaa jos tuli jotain mieleen! Tai jos löysit samaistumisia meidän kanien tavoista...

13 kommenttia:

Sara H kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sara H kirjoitti...

Tuo ihmisen ja seinän välistä tunkeminen on niin tuttua! :D On se vaan kumma miksi sieltä on ihan pakko mennä vaikka ei mahtuisi...

Kaa kirjoitti...

Meillä yksi pupu harrastaa ulkohäkissä ollessaan pään hakkaamista häkin verkkokattoon. Ottaa oikein vauhtia ja tietyssä kohdassa aina hyppää niin että törmää kattoon. Häkissä on korkeutta 80cm, joten joutuu näkemään oikein vaivaa harrastuksensa eteen.

Yksi toinen kani taas alkaa aina katkoa lähettyvillä olevia heinänkorsia kiukkuisesti, mikäli ei saa ruokaa/pääse häkistä vapaaksi/saa huomiota juuri sillä sekunnilla kuin haluaisi.

Saara kirjoitti...

Tosi kiva postaus! :) Meilläkin merkataan oikein ahkerasti etenkin naaraskanini merkkaa joka paikan! Myös herkkujen kerjääminen on tuttua... :D

Pupu kirjoitti...

Mulla kanssa tuo seinän ja omistajan välistä änkääminen ja jos ei heti onnistu niin on nyitään kyljestä :) Toinen aika hermostuttava tapa mitä meidän pumpulalla on, on se, että ainakun lakasen lattiaa ja teen vaivalla puruista ja karvoista, papanoista -ja mitä kaikkea sieltä lattialta vielä löytyy, kasan ja oon just lakasemassa sen kihveliin, Pumpulan on aivan pakko juosta siitä kasasta ja levittää kaikki uudelleen :D

Manda kirjoitti...

Kaa: onpas kyllä kumma tyyli kanillasi :D Joskus nuo tuntuu kyllä melko masokisteilta nuo kanit.. Sitte kun yrittävät aina hypätä, kohtalokkain seurauksin, semmoisiin paikkoihin mihin ei edes pääse....
Meilläkin muuten jotku harrastaa tuota kiukku-heinän-katkomista. Hupasen näköstä :D

Pupu: Hih, meilläki joskus tapahtunu tuota. :D Ei siinä muuten mitään, mutta kun niillä on samalla hetkellä se ilkikuri-ilme päällä, niin tietää ettei ole ihan "vahinkokaan" se roskien yli pomppiminen... 8)

Linda S. Ojanen kirjoitti...

Kiva blogi ja hauska postaus :)

Linda S. Ojanen kirjoitti...

Meillä myös Dusty harrastaa tota että juostaan täysiä oven eteen kun se aukeaa... Ja sitten se työntää pään jalkojen välistä ;)

Linda S. Ojanen kirjoitti...

Kiva blogi ja hauska postaus :)

Anonyymi kirjoitti...

munki kani harrastaa tota eteen tuloa: aina ku yrittää kulkea jonnekki, aina se tulee eteen ja pitää varoo ettei astu päälle :D

Maria Lamminen kirjoitti...

www.monenlaisiaystavia.blogspot.fi Haastan sinut!;)

Anonyymi kirjoitti...

Minun kaneillani on samanlaisia huvittavia/ärsyttäviä tapoja mitä sinullakin mutta minun toinen kani syö kaikkea mikä on kumia. Se ajaa minut hulluksi kun se syö television kaukkarin kaikki näppäimet.

kanityttö kirjoitti...

Hauska blogi! Meilläkin Reco aina kävelee siitä roskakasasta juuri kun se on siivottu. Välillä kun oksat ovat loppuneet kesken niin sitten niitä hampaita oli ihan pakko kokeilla maton tupsuihin. Toisessa päässä ei ole niitä enää yhtään.. Yksi huono tapa sillä on: kaikki pois alta! Jos joku pikkuesine (vaikka herätyskello) on edessä, se tuuppaa sen nurin. Tästä syystä kaksi kännykän laturia keskeltä kahtia, onneksi ei tapahtunut mitään kun ne eivät olleet seinässä.. Tulipas pitkä juttu, mutta nuo söpöt puput on tämän arvoisia.

Lisää luettavaa: