9.11.2013

Haaveilu -postaus

Pupuintoilijat varmasti pystyy samaistumaan tunteeseen, kun kaneja omistaessa alkaa haaveilla kaikenlaisia; nyt haluaisin estekanin, mutta joskus kyllä täytyy saada semmoinen belgianjättikin, kanilaan haluaisin rakentaa isommat ja hienommat häkit, ja nyt tekiskin mieli hankkia kääpiöjänis.

Mun kanin-omistajuus-aikana on kyllä ollu vaikka minkämoista kanihaavetta... Muistan ihan alkuaikoina haaveilleeni kääpiölupasta, jonka väri olisi luonnonkeltainen viitta. Luppahaave jäi kyllä aika äkkiä kun löysin jamora-rodun... Ja tämä onkin yksi harvoja haaveita jotka on toteutunu; meille tuli oma ihana jamora, Tamine. :)

Aina Taminen oston jälkeen olen haaveillut omistavani lisää jamoroita. Sepä ei vieläkään ole toteutunut.. Eikä moni muukaan rotuhaaveeni; pienisaksanperhonen, wiener, angora eikä japanilainen. Näitä kaikkia oon joskus tosissani harkinnut, ollut jopa kasvattajiin yhteydessä mutta monen asian summana sitten ollut kuitenkin hankkimatta.

Viimeisin "tosissaan haaveilu" koski hermeliini fuchsia pari vuotta sitten. Näistä olin yhteydessä useampaankin kasvattajaan ruotsin puolella, ja ihan hilkulla oli etteikö meille olisi tullut ihana valkoinen punasilmäinen pikku pörrö.. <3 Mutta lopulta hautasin senkin haaveen, kun kanin tulo Suomeen ei olisi sujunut kovin helposti... Vieläkin hermeliini fuchs on kuitenkin haaveissa lähes yhtä paljon kuin jamora. :)

Häkkisuunnitelmia olen piirtänyt satoja... Aina tulee uusia ideoita mieleen, mutta eipä noita häkkejäkään pysty jatkuvasti uusimaan! Unelma ois oikea kanila, iso ulkorakennus, josta kanit pääsisi suoraan ulkohäkkeihin. Eli kaneilla olis sekä sisä- että ulkotila aina käytössä. Pitäis kuitenki olla lämminkin tila, että tarkenee itse sielä istuskella! Mutta semmosenpa toteuttaa vaan lottovoitolla, tai vuosien säästämisellä. Ja ensinkään ei onnistuis tähän rivitalon pihaan rakentaminen !

Kaikista suurin haave olis tietenkin saada niitä jamoroita, ja vieläpä kasvattaa pienimuotoisesti.  Oon jo vuosia keränny ideoita poikasten nimeämisiin :D Ja jopa suunnitellu kasvattajanimeäkin. Unelmiahan pitää olla....

Mitähän lie Kasperi haaveilee.. (Kuva otettu 2011)

Sitten nykyhetken todellisuutta (ei siis haaveilua tai mitään muutakaan...): Papanavaarassa kaikki hyvin, eikä mitään ihmeellistä taaskaan ole tapahtunut. Mun olis tarkotus pian kuvata videota Tamista tai/ja Kasperista, sillä nepä on oppinu molemmat uudet temput! Tamine oppi "antaan tassua", ja Kasperi pyörähtämään ympäri pelkästä käskystä. Kasperihan osasi ennen pyörähtää kättä seuraten, mutta nyt tekee sen ihan omatoimisesti ;) (vähä turhankin omatoiminen; Kasperi nimittäin keksi että voi pyörähdellä silloinkin vaikkei käsketä, jotta saisi herkkuja lisää...)


5 kommenttia:

Pooppana kirjoitti...

Ihana blogi sulla :) Käythän kattomassa ja liity lukijaks mun kani blogiin jos kiinnostaa elianten-elamaa.blogspot.com :)

weera kirjoitti...

Ainahan unelmia pitää olla <3. Itselläkin on tällä hetkellä mm. tuo kanilahaave

Manda kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Manda kirjoitti...

Kiitos Pooppana, käyn tutustumassa sinunkin blogiisi :)
weera: totta, unelmissa on hyvä elää :D

Pupuninjat kirjoitti...

MITÄÄH!? Miten mulla on tämä blogi livistänyt sormien välistä :o Ehdottomasti oli pakko liittyä lukijaksi!

http://pupuninjat12.blogspot.fi/

Lisää luettavaa: