5.1.2013

Vuosikatsaus 2012

Vuodesta 2012 odotin parempaa, mutta se osoittautuikin kanien puolesta kamalammaksi kuin mikään muu vuosi... Tässä kiteytettynä jotain merkittävimpiä tapahtumia, huonoja ja hyviä. Lisäksi näyttelyt ym "turhaakin".


Alkuvuosi/kevät 2012

kului lähinnä Raahessa opiskellessa. Siellä mulla oli välillä pupseja mukana, ja mukavaa oli! Vaikka 21 neliöisen yksiön jakaminen kanien kanssa olikin vähän haisevaa ja meluista.. :D


2012 maaliskuu

Nupun kuolemasta alkoi olla pian vuosi täynnä. Safiiri, Nupun elämänkumppani oli elänyt tämän ajan yksinään, koska ei hyväksynyt muita pupuja lähelleen. Nyt kuitenkin Safiiri alkoi oirehtia, ja eläinlääkärille mentäessä yllätyksenä oli suuri kasvain mahassa. Samalla reissulla Safiiri päästettiin tuskistaan, Nupun luokse pilvien päälle.Liminka 24.3.2012

Biankan 3. näyttelyt, pisteitä 93p! Siitäkin huolimatta että näppäsi tuomaria kädestä...


2012 kesäkuu

Havahduin siihen, että Jippu ja Meemeli, siis mun pienet vauvat, täyttivät 4 vuotta! Hui... Kesä yleensä ottaen meni aika hyvin, paitsi että ulkoilut jäi tosi vähälle. Sateisen ja hyttysten täyteisen ilman takia.


2012 elokuu

Peppiinalla oli jo vajaa vuosi sitten diagnosoitu nisäkasvain, jota ei kuitenkaan ollut mahdollista leikata pois. Ei vaikuttanut pahalaatuiselta. Mutta elokuu toi tullessaan Peppiinalle hengitysvaikeuksia, jotka luultavasti johtuivat näistä kasvaimista. Kaiken varalta kokeiltiin antibioottia, mutta mikään ei tepsinyt. Viimeinen eläinlääkärireissu päätettiin sitten niin, että Peppi-kulta päästettiin kivuistaan.
Kaikki otti niin valtavan koville, koska Safiirin lopetuksesta ei ollut vielä edes puolta vuotta kulunut.


2012 syyskuu

- Huolet ei loppuneet elokuuhun. Taminella alkoi olla tavallista enemmän ruoansulatushäiriöitä, ja niitä hoidettiin kotikonstein. Luojan kiitos, nämä lopulta loppuivat eikä kyseessä lienyt mitään vakavaa! 
- Pupuille alettiin rakentaa uusia häkkejä. Sellaisia, jotka olisi helpompi siivota ja siirrellä. Vanhat lattiarajanhäkit olivat siis purku-uhan alla! Syyskuun puolivälissä ekat puput pääsivät uusia häkkejä kokeileen!


Tervola 29.9.2012

Vuoden ensimmäinen ja viimeinen pidempi näyttelymatka! Pisteitä tuli Meemelille 93,5p, Jippu 94,5p ja Bianka myös 94,5p. Huippureissu oli!!


2012 loka-marraskuu

- Pitkän totuttelun jälkeen, Bianka ja Kasperi alkoivat ystävystyä! Marraskuussa muuttivat jo samaan häkkiin :) Mikä helpotus; kaksi "yksinäistä" kania vähemmän, sekä vähemmän häkkejä siivottavana.
- Uudet häkit saivat "lopulliset muotonsa"
- Marraskuun lopussa mulle tuli muutto eteen, ja puput jäi isän hoitoon taas. Kamala ikävä kokoajan, mutta onneksi pääsen vaikka päivittäin katsoon pupuja ja iskää :) Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mikään ei oo enää varmaa.


KITEYTETTYNÄ VUOSI 2012

Yhtään uutta kania ei tullut meidän elämään, mutta vuoden aikana kaksi lähti. :( Kaneja on nyt siis 6, eli kolme paria.
Näyttelyissä käytiin tosi vähän, ja estehyppelyissä ei kertaakaan.
Uusien häkkien teko oli ehkä se suurin ilonaihe vuodessa, niistä on kyllä ollut iloa! Ne on helppo siivota, ja puputkin on alkaneet tykätä :)


Nyt jatkamme vuotta 2013, kokoajan toivoen onnellisuutta ja terveyttä! Ainakin vuosi on alkanut oikein mainiosti, ei ongelmia. Mutta tosiasia kuitenkin on se, että meillä suurin osa pupuista alkaa oleen jo seniori-iässä. Bianka nuorimmaisena täyttää 2v, mutta muut täyttää joko 5 tai 6 vuotta.


Ei kommentteja:

Lisää luettavaa: