6.9.2012

Puputytöt

Tuli mieleeni tämä hauskasti ja oikein osuvasti kirjoitettu lista puputyttöjen arjesta, joka vuosia sitten "levisi" Facebookin kautta. :D Jaanpa sen tännekkin... Listan on kirjoittanut Anna Vaalivirta!Tätä kummallista harrastusta tullaan varmaan aina ihmettelemään. Tässäpä on jotain outoja puputyttöjen normeja. Ja hei jos keksitte lisää niin kertokaa ihmeessä ;D 

1. Ensinnäkin, sinun ei ollut koskaan tarkoitus hankkia yhtä kania enempää. Mutta kun se vaikutti niin kovin yksinäiseltä, niin totta kai sille piti kaveri hankkia. Pian huomasit, että eiköhän se kolmaskin menisi samalla. Kohta huomaat, että kaneilla on oma rakennus ja häkkejä vieri viereen. 

2. Kanisi syövät tietysti vain terveellistä ruokaa, jotta ne olisivat sopusuhtaisia ja pärjäisivät näyttelyissä. Tiedät tasan tarkkaan, kuinka paljon rasvaa missäkin pellettimerkissä on. Oman ruokasi terveellisyyttä ja kalorimäärää et pahemmin seuraile. Kanisi ruokailu on säännöllisempää kuin omasi. 

3. Kun joku mussukoistasi sitten sairastuu, häntä ollaan jo saman tien kyydittämässä eläinlääkärille. Mikäli eläinlääkäri ei ole tarpeeksi ammattitaitoinen, kani viedään erikoislääkärille mahdollisesti pitkänkin matkan päähän. Ja lasku on myös sen mukainen.. 

4. Tiedät myös kanisi painon sadan gramman tarkkuudella, mutta omasta painostasi sinulla ei ole harmainta aavistustakaan. 

5. Muistat kaniesi syntymäpäivät mainiosti, mutta unohdat jatkuvasti läheisiesi merkkipäivät. Luojalle kiitos facebookista ja irc-galleriasta :) 

6. Sinulla on tapana käydä eläinkaupoissa tarkistamassa niiden kanit. Naurat niiden rumalle rungonmuodolle ja väärille rotu- sekä värinimityksille. 

7. Myös ulkomailla on pakollista käydä ainakin yhdessä eläinkaupassa voivottelemassa, miten pienissä ja likaisissa häkeissä ne joutuvat olemaan. 

8. On täysin normaalia lähteä hakemaan kania ulkomailta. Ruotsi on maista ehdottomasti suosituin. Mielestäsi ei ole hullua hakea kania Amerikasta, vaan ihailet henkilöä, joka tähän rumbaan lähtee. Mikäli se olisi rahallisesti mahdollista, lentäisit Jenkkilään pupua hakemaan saman tien. 

9. Mielestäsi on täysin normaalia herätä lauantaiaamuna kello 5:30, pakata kanit bokseihin ja istua useita tunteja autossa/julkisessa kulkuneuvossa. 

10. Matkustaessasi esimerkiksi junassa pupujen kanssa olet tottunut siihen, että ihmiset tuijottavat sinua kummeksuen ja kaikki mahdolliset spuget tulevat juttelemaan. 

Onpa tuota eräätki kerrat istuttu kanin kans junassa. :D
(c) Maria :)
11. Jos joskus satut matkustamaan ilman kania, mietit jatkuvasti, että onpa ihanaa ja helppoa. Kylläpä junaan on helppo mennä sisään ilman kaljakärryllistä kuljetusbokseja. 

12. Mielestäsi on raivostuttavaa, kun lastenkirjoissa kanit syövät kaalia tai piirretyissä pupuja nostetaan korvista. 

13. Sinulla on jatkuvasti vaikeuksia palauttaa koulutehtäviä ajallaan, mutta kanien näyttelyilmoittautumiset lähtevät aina postiin ajallaan. 

14. Kanisi sukutaulut, eläinlääkärikuitit ja näyttelyarvostelut ovat aina samassa paikassa siististi kansiossa, mutta koulukirjasi ovat jatkuvasti kateissa. 

15. Yleinen puputyttöjen käsitys on se, että ruotsalaiset kanit ovat hienompia kuin suomalaiset ja ne hyppivät paremmin. Ruotsissa kaikki vaan on hienompaa ja isompaa. 

16. Siivoat kaniesi häkit kolme kertaa useammin kuin oman huoneesi. 

17. Et ikinä löydä ponnareita, mutta kaniesi valjaat ovat aina siististi samalla hyllyllä. 

18. Kuvaat kamerallasi todella usein. Koneesi kuvista noin 4/5 osaa on pupukuvia. Suurimmalla osalla puputytöistä on myös järjestelmäkamera, mikä ei ole niin yleistä ”normaaleilla” teineillä. 

19. Lukion biologian solu- ja perinnöllisyyskurssi on kuin sinua varten! Olet jo useita vuosia laskenut tai ainakin haaveillut laskevasi kanivärien perinnöllisyyttä. Pääset pätemään opettajalle, että kiharakarvaisia kaneja ei ole olemassakaan. 

20. Viikonlopun jälkeen kätesi ovat aivan täynnä pahannäköisiä arpia. Tämä ei johdu siitä, että viiltelisit itseäsi, vaan että olet ollut viikonloppuna kaninäyttelyssä. 

21. Vaatteesi ovat myös jatkuvasti täynnä reikiä. 

22. Puheeseesi on tarttunut kummallisia sanoja, kuten saasta, tykki, suutari, lahna tai rellääminen. 

23. Jos kanisi ei pärjää näyttelyssä, haukutte yhdessä kaverisiesi kanssa tuomarin lyttyyn hänen selän takanaan. 

24. Näyttelyissä ja kisoissa ravaaminen on myös hyödyllistä: Tiedät tasan tarkkaan, kauanko kestää ajaa autolla Tampereelle tai missäpäin se Pori nyt oikeastaan sijaitseekaan. 

25. Tiedät, mitä lyhenteet ppk, lkv, bis, vsp, kuma, rop, vk, lk, lh, sek, sky ja dvv tarkoittavat. 

26. Osaat ruotsiksi kaikki värit kuin vettä vaan, sillä olet opetellut kanivärit. 

27. Mielestäsi on täysin normaalia nukkua elokuussa vedenpitämättömässä teltassa kaatosateessa. Tämä vain siksi, ettei sinulla ole varaa viettää kaksipäiväisten näyttelyiden välistä yötä hotellissa. 

Kaikesta tästä huolimatta koemme olevamme täysin normaaleja ja tasapainoisia henkilöitä. 


©Anna Vaalivirta

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tää oli kyllä sillon aikoinaa ihan huippu, vaikka naurattaahan se yhäkin :D Toi kohta 18 vaan ei pidä enää paikkaansa, sinänsä jännä, koska sillon oikeesti kellään "perusteinillä" ei ollut kun ehkä perheen pikkunen pokkari.

Milja Sofia kirjoitti...

Liityin lukijaks nyt tähän blogiin! Tää on tosi kiva! (:
Ja mullekki nyt pääsee lukijaks ;)

Manda kirjoitti...

Hanna: Joo, se on kyllä totta, nykyään noita järkkäreitä oikeestaan on joka teinillä. :D Ja sitte kans tuo ettei olis olemassa kiharakasvaisia kaneja, tavallaan vanhaa tietoa sekin (eikö niitä oo jo jossakin jalostettu :D)!

Milja: Kiva kun liityit! Käyn kokeileen jos pääsen nyt lukeen sun blogia.... :)

Kata kirjoitti...

Vissiin vaan 2 tai 3 kohtaa ei pätenyt muhun :D Tää on kyl edelleen ihan huippi!

Lisää luettavaa: