12.8.2012

Parane Peppiina...

Taas kerran oon tässä tilanteessa.. Näitä tilanteita on jo tätä ennen tullut kaksi; reilun vuoden sisällä (joista molemmat päätyneet lopulta honosti). Kani laihtuu, syö huonosti. En ymmärrä mikä tässä nyt mättää.. Vai onko tämä vaan joku paha paha sattumankantama.

Muutamia päiviä sitten nostin Peppiinaa syliin, ja huomasin että Pepin "pallomaha" oli kadonnut. Pepillä on aina ollut hassu pallukkamaha, ja jotkut joskus ihmetteli että onko se raskaana. Nyt sitä ei enää ollut. Maha tuntui ns "normaalilta", mutta Peppiinalle oudolta. Lisäksi kylkiluut oli vähän selkeämmin esillä..

Ajattelin että tämä kuuluu taas vanhenemiseen, onhan Peppi "jo" 6,5vuotias. 

Eilen aamulla laitoin aamuruokia pupuille, ja Peppiina söi vähän, ja jätti kesken. En silloin vielä jäänyt kovasti ihmettelemään tilannetta, koska Peppi kuitenkin söi mieluusti kaikkia muita herkkuja kuten voikukanlehtiä ym.

Illalla isä ruokki puput, ja Peppiina oli syönyt taas vajaasti. Tänään aamulla kun tulin kotiin, iskä kertoi ihmetelleensä Pepin käytöstä. Menin katsomaan, ja Peppiina näytti tosi surkealta, napotti yhdessä kohdassa ja hengitti melko raskaasti (nenä liikkui oudosti). Tuli kuitenkin heti katsomaan kun kurkottelin häkkiin, ja maisteli herkkuja. Ja liikkui normaalisti, pissaa ja papanaakin tuli.

Nyt jännään ja pelkään mitä tuleman pitää. :( Tottakai pelkää pahinta, mutta pitää koittaa pitää toivoa yllä, ehkä tämä on jotain mikä voidaan hoitaa? Eläinlääkärille meidän täytyy lähteä, heti maanantaina. Pahin pelko on että tämäkin on kasvaimen aiheuttamaa. Niinkuin Safiirin ja ilmeisesti Nupunkin kohdalla oli. Peppiinallahan todettiin nisäkasvain reilu puoli vuotta sitten. Mutta aloin jo välillä epäileen sen todenperäisyyttä, kun kasvainalue tuntui muuttuvan välillä, väheni ja tuli takaisin. Ajattelin että se on vain jotain muuta kudosta jota kertyy ihon alle.

Leikkausmahdollisuutta ei kuitenkaan ikinä ollut, koska kudosta oli niin suurella alueella rinnan päällä, ja Peppiinan iän takia. Nyt vaan pelkään että mahdollinen kasvain on levinnyt ja vie Peppiinan voimat.


Jos tämä nyt selvitetään johtuvaksi kasvaimesta, niin on se nyt pirkule miksi ne meille tulee kaikki kasvaimet! Koira lopetettiin keväällä valtavan kasvaimen takia, samaten meidän Safiiri pupu. Nelisen vuotta sitten kesyhiiri lopetettiin kasvaimeen. Viime vuoden keväällä Nuppu kani kuoli pitkän taistelun jälkeen, ja tässäkin epäiltiin kasvaimen aiheuttamaksi. 
Surun alta meinaa puskea jo vihakin tämmöstä luonnonoikkuilua kohtaan.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Voi että, voimia sinne. Pidetään peukkuja pystyssä sen suhteen, ettei kyseessä ole mitään vakavempaa!

Lisää luettavaa: