4.2.2012

Esittelyssä: Tamine

Vir. nimi: JV-09 Tamine
Kutsumanimi: Tamine, Tami
Lempinimet: Pamppu, Tampula

Syntynyt: 19/01/2007
Rotu: Jamora
Väri: Keltamusta japanilainen
Kasvattaja: Marika Airaksinen
Isä: Gaias Qvidd* (SWE)
Emä: Gaias Pärlan (SWE)

Taminen lempipuuhaa: Tami on ikuinen touhottaja, mutta tykkää myös hirveästi silityksistä. :) Kuitenkin ihan lempipuuhaa taitaa olla syöminen.. Tami on etenki tosi perso herkuille, ja tekeeki kaikkensa saadakseen moisen. :D Lisäksi toisinaan Taminella on "mylläyskausia" ja sillon se tykkää kaivella mm. sängyssä ja potassa, järjestellä tavaroita jne. :D
Taminen lempiruoka: Mää vähä luulen että lempiruoka on leipää. Vaikka aika monipuolisesti menee kaikki muukin. 
Taminen hassu tapa: Tami on toisinaan vähä lyhytmuistinen ja yleensäki hössöttäjä luonteeltaan. Otetaan nyt esimerkiksi vasta sattunu tilanne, kun olin viemässä iltaruokia yläkertaan kanihuoneeseen. Tamine oli alakerrassa, ja kutsuin sitä mukaan, ja tottakai tää lähti köpöttään perään kun näki nälissään mulla ruokakippoja sylissä. Kävelin sitten kanilaan tietoisena siitä että Tami seuraa perässä, mutta kun pääsin huoneeseen, Tamine oli kadonnu. :D Menin ettimään, ja löysin neidin heinäsäkistä matkan varrella. Joko oli ollu niin kova nälkä ettei selvinny kanihuoneeseen asti, tai sitte neiti Hyvä Muisti oli unohtanu mihin oli menossa, muisti vaan että hirveä nälkä oli. :DD
Taminen paras kaveri: Hande (asuvat yhdessä)
Taminen luonne lyhyesti: HÖSSÖ, ääärettömän utelias, oman arvonsa tunteva, sulonen ja herttainen (sillä päällä ollessaan). Osaa olla myös kiukkunen.. :)
Mistä Taminen muistaa? Herttaisesta hölmöstä luonteesta, jonka taustalta kuitenki löytyy viisauttakin :) Jotkut muistaa Taminen kyllä omapäisyydestäänkin.. Ja toki ulkonäkö on melko tärkeä, mulle Tamine on maailman kaunein kani!
Taminen paheet: Handen kiusaaminen.. Tosin tämä on usein molemminpuoleista pahetta, mutta Tami tahtoo olla kovakouraisempi osapuoli. :D Läppäsee aina Handea naamalle toisinaan. Niin, ja jos Handelle antaa herkun niin Tamine lähtee jahtaamaan Handea, kun Hande juoksee herkku suussa häkkiä ympäri. Tämän takia Tamille pitää aina antaa herkku ekana.
Temput joita Tamine osaa: Tami on niin hätänen noiden herkkujen kanssa, että ei paljo kerkeä opettaa mitään ku toinen tyyliin syö jo sun jalat jos et anna herkkua heti. :D Joskus ainakin osasi pusun antaa, nuorempana enemmänki teki temppuja :)
Miten Tamine tuli meille? Olin haaveillu jamorasta jo vuoden verran, ja sitten varasin kasvattajalta tulevasta poikueesta poikasen! Alunperin etsin lemmikkitasoista urosta, mutta sitten meille tulikin erittäin hieno naarasjamora! Poikueen pienuuden vuoksi.. Jamora rotu on ollu ehdottomasti mun ykkörakkaus kaikista kaniroduista, toivon että saan tulevaisuudessakin olla tekemisissä rodun kanssa (toki ehtona että niitä pitäis hakea ulkomailta..)!!
Minä ja Tamine: Meille tullessaan Tamine sai asua ihmisten keskellä, tällöin sisällä asui myös Peppiina. Tamine sai siis paljon huomiota poikasena, lienee syy siihen miksi siitä on tullu tuollainen vähän hemmoteltu pupu. :D Tamin voisikin kyllä nimittää meidän kanihuoneen prinsessaksi, sellainen se vaan on.. Mulle Tamine on aina ollu tosi tärkeä jostain syystä, vaikka en tykkää pistää pupuja "järjestykseen". Vaikka ihan helpolla ei olla päästy kyllä, Tamilla oli ihan hirvittävä murkkuikä, ja silloin olin kokemattomampi kanien kanssa niin en tienny mitä pitäis tehä! Onneksi kaikesta on selvitty, nyt oon tottunu siihen että Tami on luonteeltaan tuommonen pikku känkkäränkkä toisinaan. Mutta se ei haittaa mitään, kun tiedän että sisimmissään Tamine on niin äärettömän herttanen puputyttö <3 Se tykkää pitää huolta kaikista (paitsi vieraat se toisinaan söis mielellään), tykkää hassutella ja tykkä myös hellimisestä! 
Niin, ja ollaanhan me selvitty Taminen kanssa pahemmastakin kuin murkkuiästä.. Talvi-kevät 2011 meni Tamilla sairastaessa sisäkorvantulehdusta. Se oli kyllä tiukka paikka, pelkäsin tosi paljon Tamin menettämistä. :( Onneksi kesään mennessä Tamine oli jo lähes täysin normaali. Vielä tänäkin päivänä päänhuippaus toisinaan on Tamin vaivana, ja sen takia mm. näyttelyt me ollaan jätetty kokonaan. Lisäksi Tami on kärsiny kroonista nuhaa koko ikänsä ajan, ja ties kuin monia suolitukoksia oon siltä joutunut hoitaan kotikonstein. Eli kaikkea on kestetty :) 


Ei kommentteja:

Lisää luettavaa: