1.12.2011

Esittelyssä: HANDE


Vir. nimi: Paradisets Cava Seco
Kutsumanimi: Hande
Lempinimet: Hamppu

Syntynyt: 02/01/2008
Rotu: (Este)risteytys
Väri: Luonnonharmaa viittakuvio (punavahv. + jap.kuvio)
Kasvattaja: Anna Wennerholm (Paradisets / SWE)
Isä: Sweety's Blind Melon (lupparist. s-k jap. viitta/perhonen)
Emä: Paradisets Talia ur Dimman (jänisrist. musta tan)

Handen lempipuuhaa: Hande rakastaa kiipeillä ja tutkia paikkoja. Pienenä se oli melkonen hulivili, meni ihan joka paikkaan! Nyt on vähän jo rauhottunu :) Tykkää ulkoilla valjaissa, ja rakastaa rapsutuksia!
Handen lempiruoka: Hande on Kasperin tapaan "kaikki käy" ruokainen, mutta herkkua on leipä!
Handen hassu tapa: AINA kun siivoan Tamin ja Handen häkkiä, Handen on pakko ärsyttää mua yhdellä tavalla. :D Nostan kaikki häkin tavarat (pahvilaatikot, lelut ym.) ennen siivousta häkin tasolle, joka on vajaan metrin korkeudella. Jokaikinen kerta Hande kiipeää sinne tasolle, ja tiputtaa laatikot ja tavarat yksi kerrallaan alas häkin lattialle. Se on niin näkemisen arvoinen se ilme kun se saa tiputtaa tavaroita lattialle ;D Nykyään annan sen toteuttaa hauskaa tapaansa ja kärsivällisesti nostelen tavarat takaisin ylös....
Handen paras kaveri: Tamine (asuvat yhdessä)
Handen luonne lyhyesti: Reipas, huoleton ja tyytyväinen pupupoika! Ja niin utelias..
Mistä Handen muistaa? Komeista hörökorvista, ja ihanan leppoisesta luonteesta <3
Handen paheet: Kun on kova kiipeileen pöydille ja tasoille, niin Hande on oppinu herkuttelemaan luvattomasti. :D Se kiipeää aina jonnekkin mistä löytyy esim. Rabbit royalea tai muita herkkuja. Lisäksi pienenä Hande oli vähän äkänen aina toisten kanien hajuja kohtaan, onneksi tuo tapa on kadonnu!
Temput joita Hande osaa: Hande ei oikein ole oppinu temppuja, kun niitä on hankala opettaa sille Taminen takia (Tamine on aina paikalla ronkkumassa jos herkkujen kanssa opettaa!). Mutta Hande osaa kävellä tosi nätisti ulkona valjaissa (tottelee käskyjä), ja tietenkin estehyppy on jo melko taito :)
Miten Hande tuli meille? Haaveilin pidemmän aikaa estepupusta, ja löysin Ruotsista kasvattajan jolle oli syntymässä poikue! Parisen kuukautta odotettiin poikueen syntymää, ja vihdoin Hande syntyi. Valitsin heti ensimmäisestä näkemästäni kuvasta oman poikaseni, kun kasvattaja osasi suunilleen sanoa mitkä niistä oli uroksia. Ja niin hyvän päätöksen teinkin!! Hande ei ollut mikään halpa pupu, kun Suomeen tuleminen maksoi. Onneksi Suomeen tuli myös Handen veli, joten Hande pääsi samalla kyydillä :)
Minä ja Hande: Hande asui teini-iänsä mun huoneessa, ja meistä tuli ylimmät ystävykset.. :D Hande oli aina se hassu pomppijainen joka meni mihin tahansa. Se tykkäsi ihmisistä, ja oli aina reipas! Ja sitä se on vieläkin <3 Handen kanssa ollaan kisattu monissa estekisoissa, lähes aina hyvällä menestyksellä :) Haaveena ois vielä joskus klassautua kv suoraan.. Sääntömuutoksen takia me kun vieläkin ollaan helpossa, vaikka Hande menee hienosti kv:ta!
Mulla on Handeen jotenkin erilainen suhde kuin muihin pupuihin.. Se ei ole koskaan ollu mikään sylipupu tai paijauspupu, vaan sellainen harrastuspupu. Se että me ollaan yhdessä käyty kaukanakin kisoissa, ja koettu kaikennäköstä, on jotenkin luonu erilaisen siteen. Ja Hande on aina ollut jotenkin tosi luotettava kani, etenkin nyt murkkuiän yli päästyään. En oikeen osaa selittää mistä tuo luottamuksellisuus juontuu mutta se on silti se Handen tärkein ominaisuus mulle. :) Vaikka toisaalta tuntuu että onko se luottamuksen arvoinen kani, joka on kerran puraissu vierasta kädestä, saanut aikaan vahinkopoikueen, kiipeillyt mun huoneen korkeimmalla hyllyllä.. Mutta nuo nyt oli nuoruuden höpsötyksiä, nähtävästi Hande on oppinu niistä jotain!! (estehyppykuva c Jonna)

Ei kommentteja:

Lisää luettavaa: