15.11.2011

Saffe hammaslääkärissä

Tänään oli pelottava päivä...

Pistin viikonloppuna sähköpostin eläinklinikka Niveleen taas. Viimeksihän me oltiin siellä 2vkoa sitten Peppiinan kanssa! Saimme ajan tälle päivälle, eli tiistaille.

Kaikki lähti siitä kun Safiiri alkoi syödä huonosti. Viikon aikana se kerkesi laihtua ja välillä taas saada vähän massaa. Välillä se ei syönyt yhtään mitään, ja välillä söi mm vain. pellettiä, puuroa, persiljaa ja paahtoleipää.

Huomasimme iskän kanssa molemmat että välillä Safiiri hieroi suutaan tai pyöritteli sitä muuten omituisesti. Hammaspiikkiepäily iski.. Samalla Saffe alkoi myös istua paljon juomapullon ääressä.

Lopulta oli pakko tehdä asialle jotain kun aamun, illan ja vielä seuraavan aamunkin ruoat jäi kokonaan syömättä. Onneksi päästiin hetimmiten lääkärille!
Edellisenä iltana kokeilin Safiirin leukaa ja huomasin siellä patin. Säikähin että onko kyseessä sittenkin kasvain tai pasteurella paise...

No, onneksi tuo mun kasvain ja paise-epäily kumoutui heti eläinlääkäriin päästyä! Patti olikin pienempi kuin luulin, ja se oli vain ihossa kiinni. Ilmeisesti katoaa ajanmyötä, saattoi olla jonku tapaturman jälkiä.
Selvitettävä kuitenkin oli mistä syömättömyys johtuu. Piti päästä käsiksi takahampaisiin!

Eläinlääkäri sitten antoi Safiirille annoksen rauhoituslääkettä, mutta pelkäsi että vanhalla, ja stressaavalla kanilla hiemankin liian suuri määrä ainetta voi olla kohtalokas. Kyllä mua taas jännitti.. Onneksi ell oli taitava arvioimaan ja sitä ainetta meni just sopivasti!

Safiiri nukahti, ja hengitys oli tasaista. Melko hurjan näköstä on kun pienen kanin suuhun tungetaan ties mitä työvälineitä jotta ne takahampaat näkyisi. Olin tosi helpottunu, kun sieltä lopulta löyty ne hammaspiikit! Siis helpottunu sen takia, että löytyi syy joka pystytään korjaamaan. :)

Piikit napsahteli poikki ja ell vielä viilasi hampaat tasaisiksi. Sain itsekin kurkata miltä nuo kiusat näyttävät, ja aika hurjia piikkejähän ne oli. On kuulemma ollu pahempiakin. Mutta olihan nämäkin jo siinä vaiheessa että Safiiri pysty hädintuskin syömään!
Kieleen oli tullut pieniä rikkoumia noiden takia.

Oonkohan koskaan lähteny noin hyvillä mielin eläinlääkäristä. :) Tosin eihän tää vielä oo ohi, tällähetkellä oottelemma täälä että Safiirin nukutusaine häviäis.
Se on ollu pökkyräinen jo parin tunnin ajan. Juuri äsken alkoi juomaan vettä pullosta, ja lipitys kuuluu vieläkin.. Eikä tässä tietenkään kaikki, mehän tiiämme että hammaspiikit on kovia uusiutumaan. :/
Voin jo nyt tosin sanoa, että jos piikit alkaa tulla liika tiheään, ei me voida jatkaa tuota eläinlääkärillä ravaamista. Safiiri stressasi tästä ekastakin kerrasta todella paljon. Rauhoituksesta herääminen on sille tuskallista..

Toivotaan että Saffen arki palautuu taas normaaliksi. Meille on riittäny tälle vuodelle kyllä ihan tarpeeksi ongelmia!!!!!

Saffe ja minä

1 kommentti:

Sini kirjoitti...

Onneksi ei kuiteskaan sen pahempaa, kuten noi mitä mainitsit. :)
Toivotaan että nuo hammaspiikit ei tule uudestaan.

Lisää luettavaa: