1.11.2011

Elämän kurjia hetkiä..

Nyt se sitten varmistui, Peppiinalla on nisäkasvain. :( Kävimme tänään eläinklinikka Nivelellä (taas) näyttäytyyn, ja eläinlääkäri oli melko varma että kyseessä on kasvain. Tätäpä mää itekin epäilin.
Lääkäri meinasi kuitenkin, että tän ikäiseltä (5,5v) ei ehkä kannata alkaa leikkaamaan kasvainta, etenkin kun ei tiedetä onko se hyvä- vai pahalaatuinen (kasvaimen muodosta ja koosta päätellen pahalaatuinen..).
Seurataan tilannetta ja katotaan kuin nopeasti kasvain etenee. Kuulemma kani voi elää hyvin ilman vaivoja suurenkin kasvaimen kanssa. Mutta tottakai sitten on piikille meno edessä jos hankaloittaa kanin elämää huomattavasti. Ell meinasi että usein kasvain leviää ensinnä keuhkoihin jos on levitäkseen etäpesäkkeinä.

Tähän mennessä Peppi ei ole kertaakaan näyttänyt mitään merkkejä oireilevansa kasvaimesta. Joten koitetaan nyt kuitenkin elää normiarkea ja unohtaa moinen riesa nisässä/mahassa! Jatkuvan tarkkailun alla pitää kuitenkin olla..

Kyllä tämä taitaa olla meidän epäonnenvuosi kanien osalta. :( Onneksi kohta vaihtuupi vuosi, josko tapahtuis jotain hyvääkin.. :)

Kuva vielä meidän reippaasta pikku potilaasta! Eilen pitkästä aikaa muuten harjoittelin Pepin ja Kasperin kanssa temppuja, muistavat vielä varsin hyvin etenkin "pusu" ja "pyöri" käskyt :D

2 kommenttia:

Pikku Papana kirjoitti...

Voi ei! Toivon että Pepillä ei ole kasvainta tai mitään muutakaan vastaavaa. :(

Manda kirjoitti...

Minäkin toivoisin että ei olisi, mutta mitä luultavimmin on.. Meillä on valitettavasti kuollut aiemmin kesyhiiri kasvaimeen, ja lisäksi puoli vuotta sitten pois nukkuneella Nuppu kanilla saattoi olla mahassa kasvain. Kasvaimet ei oo kyllä koskaan tervetulleita, mutta ei niitä vaan voi estää. :(

Lisää luettavaa: